Mer och mer panel.


Inomhus står det lite still just nu eftersom vi måste få igång strömmen ordentligt i verkstan för att kunna hyvla och det är nästa steg. Så länge det inte finns ström där kan vi inte göra mer inne… eller kan och kan… vi vill inte börja på nåt nytt innan det vi redan gör är klart. Annars blir det bara småhattande överallt.

Så i helgen när det faktiskt var riktigt vettigt väder så arbetade vi ute. På lördagen var det kallt på morgonen men sen framåt förmiddagen kom solen och fåglarna kvittrade och det droppade från taken i rasande takt. Det var så skönt så skönt. Solen till och med värmde lite. Åtminstone jag tyckte takdroppet var underbart. Mats var inte lika imponerad eftersom han spenderade några timmar rakt under när han satte panel på en av utbyggnadens sidor. 🙂 Han var jätteblöt på ryggen när han kom in sen. Men fint blir det iallafall och det är skönt att det händer något ute också. Vi har ju bara haft papp på den väggen (det har suttit en plast också som skydd för pappen men den blåste ner i stormen förra veckan) och innanför pappen isolering sen var man inne hos oss. Ganska lätt att bryta sig in alltså om man nu skulle vilja det. Nu sitter där pärlspont istället. Det har hänt lite med den här delen av huset sen vi flyttade hit ändå.


Så här var det i somras.


En lite annan vinkel.

Allt detta är sen länge borta och istället står där en helt ny utbyggnad med trevligare proportioner och betydligt trevligare insida! 😀 Ingen röta och inget mögel…


Så här såg det ut innan panelen kom upp.


Det blir väldigt mycket ljusare när panelen kommer upp.

Det allra bästa, sett från utsidan, tycker jag hade varit ett fönster till bredvid tvättstugefönstret men eftersom hallen är innanför och den har ett dörrhål på var och en av de tre resterande väggarna så var vi tvungna att prioritera väggyta för klädförvaring. Jag ska hitta på något på ytterväggen sen så att det inte blir en så stor tom yta. En rejäl klätterros kanske…

Även panelen på den lilla kortsidan där vi har dörren fick panel. I och med det kunde vi även sätta upp den fösta utebelysningen. Det blev jättebra. Det känns så roligt att få sätta upp detaljer för plötsligt blir allt så mycket mer färdigt.


All panel på utbygget är nu på plats och nästa steg är målning.

Annonser

14 comments on “Mer och mer panel.

 1. Ulrika skriver:

  Det blir så fint!!

 2. TorpSara skriver:

  Vi har ju också en sådan där vägg. Det blir växtlighet här med. Jag tror att det löser en del av oharmonin.

 3. Emma Forsbacka skriver:

  Med risk för att bli tjatig: Jättefint!

 4. Angelica skriver:

  Ah, det blir ju så bra!!!

 5. Mimmi skriver:

  Blindfönster?

  • Sophie skriver:

   Ja tanken har slagit mig men jag har lite svårt för just blindfönster. Särskilt när det är på bottenvåningen så man ser det väldigt tydligt när man går förbi. Jag tror det är svårt att få till ett snyggt blindfönster.

 6. Margareta skriver:

  Dörren till det gamla bygget.. ska ni återanvända den? hälsningar

  • Sophie skriver:

   Nej den är slängd. Allt byggmaterial från det gamla utbygget fick kasseras. Det enda vi har sparat är de fyra luckorna till köksinredningen som stod i tvättstugan. Allt var rötskadat och mögligt och luktade väldigt illa. Den här dörren var till exempel helt uppsvälld av fukt på insidan och full av svartmögel.

 7. Margareta skriver:

  Håller med tidigare.. det blir jättefint. Men den där dörren var jättesnygg tyckte jag. Skönt att bli av med all mögel och allt.

  • Sophie skriver:

   Ja jag tycker faktiskt också att den var fin och vi brukar spara på byggmaterial även om vi inte för tillfället vet var vi ska ha det så hade den varit i bra skick hade den sparats. Det grämer mig en del att inget gick att behålla men det är väldigt skönt att mögel och lukten är borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s