Vad hände?


Plötsligt uteblev inläggen under några dagar…vad kan det berott på? Inget speciellt kul iallafall. Hela familjen fick kräksjuka och jag orkade inte ens sitta vid datorn… då är det illa! 😉 Men nu är vi pigga igen. På grund av att vi blev sjuka blev det inte något vettigt gjort under helgen mer än att snickaren kom på söndagen och hämtade alla fönsterbågar till bottenvåningen så att han kan börja tillverka karmar till dem. De ska vara klara vecka 12 och det känns inte alls som om det är så långt tills dess. Spännande! Han fick inte plats med alla bågar i sin skåpbil så ovanvåningens får levereras till honom en annan dag. Vi passade också på att inventera bågarna i söndags så att vi hade koll på vad som fanns och vilka som hörde ihop med vilka. Det visade sig att vi har samtliga ytter- och innerbågar till undervåningen, vi fick till och med några över så vi har reservglas om det behövs. Till ovanvåningen fattas det några bågar, 18 bågar saknas av 48 till ovanvåningen så det är ganska många. Fast vi kommer nog få en del av innerbågarna tillverkade som en stor båge med bred mittspröjs istället för en undre och en övre båge så då blir det inte riktigt lika många och så har det också sett ut tidigare. Ovanvåningens fönsterbågar är original för huset. De har vi hittat här på logen, vi kan ju inte med säkerhet säga att de suttit på ovanvåningen tidigare men vi tror att åtminstone de mindre gjort det eftersom kuporna haft 2 fönster vardera och de troligen varit mindre än de övriga.


Porslinsmålningen av huset som det såg ut på 30-40talet troligen. Bottenvåningens fönster är redan bytta här en gång men på ovanvåningen sitter de gamla kvar och de liggande fönstren är synliga. De är idag inbyggda under teglen med glas och allt kvar i. Det är minsann en ganska detaljrik målning för att vara gjord på en tallrik. (klickbar bild)

Till bottenvåningen hittade vi fönsterbågar på Blocket precis innan vi flyttade hit. De är lite större än originalfönstren tror vi men det kommer inte att märkas.


Här står fönsterbågarna till ovanvåningen och väntar.

Bågarna på fotot ovan kommer bli lätta att renovera. Färgen är nästintill obefintlig och kittet också. Det kommer krävas några nya glas men det blir lätt att åtgärda dem och sedan måla om.Till bottenvåningen är skicket nästan omvänt. All färg och nästan allt kitt finns kvar. Nåt enstaka glas är sönder men vi kunde välja bort de rutorna direkt. Vi kommer bara behöva laga i kitt på nåt ställe och sedan slipa och måla om. Någon båge är målad med nyare färg och då måste den tas bort men annars är det inte mycket jobb med dem. Båda alternativen är bra. Det är bra att enkelt kunna renovera fönstren från grunden samtidigt som det är skönt att slippa renovera alla från grunden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s