Inspiration och tips på vackra badrumsgolv.


Nu när vi fick såna problem med golvet från Marrakech Design så började jag tänka på att det måste finnas fler återförsäljare av de här golven någonstans i Sverige eller världen… Det kan ju inte bara vara de på Marrakech som upptäckt dem. Först hittade jag ingenting överhuvudtaget när jag letade men sen efter att Sara gett sig in i projektet lyckades hon och jag hitta flera butiker som säljer liknande eller samma golv (dock inte det mönster som vi fastnat för) Det finns faktiskt ganska mycket alternativ även om inte vi hittat något nytt som vi vill ha istället. Här kommer en förteckning över de säljare vi hittat som säljer mönstrade betonggolv. Golven kommer från Spanien eller Marocko i de flesta fall och är antingen gjorda av marmorpulver på en betong- eller cementplatta eller av genomfärgad betong om jag förstått rätt.

Marrakech Design har butiker i Malmö och Göteborg. De skriver på sin hemsida att de har Skandinaviens största sortiment av marockanskt kakel och mönstrade betongplattor. Priset på deras mönstrade plattor i storleken 20×20 cm ligger på 995 kr kvadraten i de flesta fall, av deras nyare plattor är nu ganska många lite tunnare och dyrare. Hemsidan är bra och det finns en hel del inspirationsbilder.

Tabboulihouse ligger i Stokholm och de har ett litet utbud av samma sorts plattor som Marrakech säljer men även ytterligare några mönster. Priset på deras golv ligger på 845 kr per kvadratmeter. De visar mönstren på hemsidan och de flesta finns i lager enligt den.

Stiltje finns i Simrishamn, Båstad och Stockholm och har ett stort sortiment av franska cementgolv. På hemsidan finns ett simuleringsprogram så man kan ”lägga” det golv man är intresserad av och se hur det blir. Ganska roligt att hålla på med men de mönstrade plattorna kostar 1695 kr per kvadratmeter.

Hvengaard produktion ligger i Ystad men har lager i Malmö och har även de ett ganska stort sortiment av plattor. Det finns fina inspirationsbilder på hemsidan och flera mönster att välja på varav de felsta är samma som Marrakechs. De tar (enligt prislistan jag hittade) mellan 1190 och 1390 kr per kvadratmeter. Jag ringde dem och man kan bara säga vilket mönster och vilka färger man vill ha så beställer de hem, man kan dock få vänta ett tag eftersom de måste få ihop ett visst antal kvadratmeter för att kunna beställa.

Casa Marrakech ligger i Malmö och har ett mindre sortiment av kakel från Marrakech. De tar 750 kr per kvadrat där. På hemsidan finns bilder på de modeller de har inne vilket inte är så många men de har kanske fler i butiken.

MarockoBazar ligger i närheten av Stockholm och har en katalog med kakelplattor på sin hemsida, jag hittade inget pris men det fanns en del att välja på. Kakelkatalogen ligger uppe till höger på startsidan.

Centro har butiker på flera ställen (se hemsidan) och även om de inte har några mönstrade plattor på hemsidan så säljer de. De tar in sitt sortiment från ett företag som heter Mosaic del Sur. Centro tar hem golv när en kund vill ha och man tittar själv ut mönster och vilka färger man vill ha på deras hemsida. Sen beställer man via Centro och betalar 1700 kr/m2 för plattor med 2 färger, 1800 kr/m2 för golv med 3 färger och 1900 kr/m2 för golv med 4 färger till exempel. Beställningstiden lär nog vara ganska lång också men det finns helt fantastiska golv på hemsidan.

Aqua Royal i Danderyd har ett stort leverantörsnät och tar in plattor från bland annat Ferret och Mosaic del Sur. Där kan man hitta i princip vilket mönster som helst men mer information har jag inte om dem.

Pinemont är ett företag beläget i Nacka som säljer lyktor, möbler och annat från Marocko, dessutom säljer de golv från just Marrakech så de har åtminstone delvis samma sortiment som Marrakech Design. På hemsidan finns inte så mycket information men några inspirationsbilder. De har däremot annons på Blocket och där tar de 895 kr per kvadratmeter.

När vi nu inte kommer lägga det golv vi ville ha hoppas jag att åtminstone nån annan kan ha nytta av all tid jag lagt på att leta alternativ! 🙂

Annonser

10 comments on “Inspiration och tips på vackra badrumsgolv.

 1. Åsa skriver:

  såg just att det var länge sedan du skrev inlägget. Nyfiken på vilket golv det blev och ifall du är nöjd. Själv har jag lagt golv från Marrakech design och rekommenderar INTE de golven. Våra sprack, golvläggaren har gjort precis som han skulle. Dessutom har golven en ful grumlig yta och de tål inte något. Har Voltaire i kök och en annan platta i toan.

  • Sophie skriver:

   Det blev aldrig något sådant golv alls för oss. Vi valde istället ett röd och cremefärgat rutigt golv från Byggfabriken. Oglaserat och genomfärgade plattor. I länken nedan kan du se hur det blev. Nu när vi använt badrummet ca 1,5 år känner jag att vi måste bahandla golvet med olja trots att säljaren rekomenderade enbart såpskurning. Det blir som en smutsig hinna på plattorna (syns bara på de ljusa) och den är svår att få bort nu efter ett tag fast jag skurar regelbundet. Det gör tyvärr att golvet känns ofräscht snabbt. Vi ångrar inte valet men det är mer skötsel än vad vi trodde när vi pratade med säljaren, eller svårare att sköta kanske jag ska skriva.

   Tråkigt att du inte är nöjd med dina golv, det är ju fantastiskt vackra mönster men det måste ju gå att leva med dem också.

   https://sodergarden.wordpress.com/2010/12/29/fogning-av-golvet/

  • torpsara skriver:

   Vi har ett golv från Marrakech i tvättstugan. Det köptes på Blocket och var behandlat med olja. Det funkar bra, går att hålla rent, men det blir fort smutsigt tycker jag!

  • Pia skriver:

   Hej,
   Vi tänker precis köpa Votair till vårt badrum. Har ni hittat sätt att behandla yta på så ni trivs bättre eller är ni fortfarande lika missnöjda? Vilken metod använde golvläggaren?

   Tacksam för feedback, Pia

   • Sophie skriver:

    Vi la aldrig golvet i vårt badrum eftersom det inte gick att få tag på det mönster vi ville ha. Jag har alltså ingen erfarenhet alls av ytbehandling av golvet. Hoppas ni blir nöjda.

    • Pia skriver:

     Tack för ditt svar. Vi är lite oroliga att golvet blir lite för tungt i övre badrummet, så vi lägger det nog bara på vår lilla toalett. Då blir det lättare att sköta också 🙂

  • Jenny skriver:

   Hej vi är jättesugna på marakeshgolv. Har du ingen bild på dina uppsättningar av kaklet? Nät sprack de? Jag vill veta allt om golvet….ska man tänka om och hur isf? Med vänlig hälsning, jenny

   • Sophie skriver:

    Hej!

    Vi har inget Marrakeshgolv, vi valde till slut att inte lägga ett sådant. Det strulade till sig med leveransen av den sort vi ville ha och det skulle dröja flera månader tills de skulle komma och så länge kunde vi inte vänta så några bilder kan jag inte visa. Det jag hört om golvet i efterhand är att det är ganska lättsmutsa och svårt att hålla rent men jag har som sagt inte testat själv. Vi valde istälelt ett golv från Byggfabriken som heter Victorian tiles. Ett golv vi är mycket nöjda med. Jag vet dock att det dykt upp många nya butiker som säljer de här mönstrade betonggolven nu, bland annat Qvesarum, kanske kan man leta där och hitta bättre pris och service.

 2. torpsara skriver:

  Olja=betonginmpregnering!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s