EN sak på listan införskaffad!


Vi har en sjukt lång lista på saker som vi måste skaffa till badrummet. Faktum är att vi nästan inte har någonting klart fast gipsen är uppe och det snart är dags för tätskikten. Förra gången hade vi allt hemma innan vi började med badrummet och det gick jättesmidigt att få ihop det sen när vi aldrig behövde vänta på något. Å andra sidan hade vi då bara ett badrum och det var det vi hade slängt ut så vi stod ju helt utan toalett och dusch under tiden och det var ju tvunget att gå undan. Det underlättar ju en hel del att vi nu har ett annat badrum under tiden även om det fungerar sämre än allt annat jag varit med om. Man kan väl säga att det har gjort sitt med råge.

Exempel på några av bristerna i badrummet är att det inte kommer nåt kallvatten ur tvättställskranen utan bara varmt (jättevarmt), vattenröret till kallvattnet är så igenbekat att bara några droppar kommer om man öppnar kranen. Det tar flera minuter för varmvattnet att komma fram till duschen och då gäller det att man ställt in på rätt temperatur för skulle man vilja ändra så tar det ytterligare en stund innan nåt alls händer och sen blir det först iskallt och sedan skållhett innan det blir lagom. Dessutom kommer det väldigt dåligt med vatten så de rören är nog inte helt fräscha de heller, för tillfället åker vi och duchar hos Mats föäräldrar då och då och så får man ta resten hemma. Avloppet har någon sorts brott nånstans under huset. När vi bott här en månad ungefär och tyckte det var konstigt att det inte fyllde på nåt i avloppstanken tog vi hit en firma som spolade rören och kollade var allt tog vägen. Då visade det sig att allt hade stannat i röret och byggt på där så ett litet tag till så hade vi märkt att det var stopp. Eftersom det är hål på avloppsrören rinner vattnet bara ut fast det är stopp. Vi trodde då att det kanske bara var ett vanligt stopp som då var avhjälpt men efter ytterligare en månad när det var dags för slamtömning fick rören spolas igen. Nu får vi hälla en full spann vatten i toan varje gång vi använt den för att verkligen skölja rent avloppsröret ända ut till brunnen. Det är inte direkt någon fröjd att använda badrummet med andra ord…. som grädde på moset har Mats nu bilat upp en del av golvet för att Evald ska komma åt att börja dra de nya värmerören. De måste kopplas på utbygget just under badrummet och nu har vi alltså ett hål på 40×30 cm i golvet. Badrummet håller i och med detta en temperatur på ca 14 grader…

När Mats tog hål i golvet visade det sig att det inte bara låg plastmatta utan under den låg ett gammalt klinkergolv, Plattorna är gula och cirka 1,5 cm tjocka. De ligger på betong så innan de lades har bjälklaget förstärkts med ett rejält undergolv. Plattorna hade vi gärna lagt i hallen men tyvärr går de inte att få rena. Dels är det betong på undersidan och sen är först en asfaltpapp och sen mattan limmad på dem.

Nåja… åter till vad vi införskaffat!


Gammalt fint handfat med två kranar. Det röda som syns under kranarna är bara gamla packningar som ska bytas ut.

Ett handfat har vi minsann fått tag på. Jag har letat länge men inte hittat något som passat… även om detta legat ute på Blocket i nästan 2 månader när jag slutligen köpte det. Mats sa att det var långt att köra för att hämta det men när jag sedan väl ringde och pratade med dem så kunde de ta det en bit närmare eftersom frun jobbade på annan ort och då var det plötsligt inte mycket längre än vad jag kör till jobbet varje dag. Och jag tänkte att kan jag köra 17,5 mil till och från mitt arbete så kan jag väl köra 19 mil för ett vackert handfat. 400 kr fick jag det för och det bästa är att det är lite mindre än vårt gamla och dessutom har kvar de båda kranarna. Vi har bestämt oss (mest Mats :-D) för att vi faktiskt vill ha två kranar denna gången för att det är fint. Rörmokarsvågern tycker vi är tokiga men han hjälper oss gärna istallera det iallafall. 😀 Vi kommer sätta kallt på den ena och en termostat i kommoden under på den andra kranen så vi får ljummet vatten där. Vi tror att det kommer fungera jättebra. Det blir ju lagom varmt istället för att man ska ställa in och barnen riskerar inte att bränna sig.

Jag är så glad att vi åtminstone har ett handfat som kommer bli superbra. Nu är det bara toalettstol, badkar, duschblandare, belysning, badkarsblandare och ehmm…just det… GOLVET!! Samt lite inredningsdetaljer förstås. Vi är ju nästan klara… 😉

Annonser

2 comments on “EN sak på listan införskaffad!

  1. Maria skriver:

    Åh vad fint! Jag tycker det verkar perfekt med kallt och ljummet vatten i badrummet, man använder ju aldrig hett vatten där. Tvätta händerna i ena och spola tandborsten i den andra, kan ju inte bli enklare! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s