Innerdörrar? Jajamän!!


Jag har letat innerdörrar till utbygget att tag nu, vi behöver en till badrummet, en till tvättstugan och en till skafferiet som kommer få ny dörr från det som är badrum idag (om vi inte ändrar oss igen innan det är dags ;-)) Från början trodde jag att vi hade bestämt oss för att använda de dörrar som finns i huset och att Mats skulle tillverka nya karmar till dem. Vi hänger av alla dörrar på nedervåningen för de är bara i vägen och då tänkte jag att vi kunde använt dem till utbygget men med nya karmar. Mats var inte alls sugen på att göra så eftersom han inte har någon verkstad och han inte har sin hyvel installerad ännu… alltså fick jag leta ”nya” dörrar. Villkoret var att de skulle vara med karm vilket inte är så lätt att hitta för de flesta som säljs är utan. Oftast lyfter folk av sina dörrar och fönsterbågar och sågar sen sönder karmarna… trist men sant.

Jag har letat i nån månad utan resultat, eller det har funnits några såklart men antingen har de varit av fel modell (vi vill ha likadana som de som finns i huset) eller fel mått, eller för långt iväg. Men i förra veckan dök det upp en annons på Blocket med innerdörrar med karm. Jag ringde och åkte sedan och tittade på dem på väg hem från jobbet en dag, alltså var det bara några mil hemifrån. Jättefina dörrar var det och det bästa av allt var att målningen var i så bra skick att vi inte behöver måla om. Vi kan behålla dem med originalmålningen!!! 😀 På helgen hämtade vi dem och nu står det tre dörrar i arbetsrummet och väntar. 500 kr per dörr fick vi betala vilket är ett jättebra pris när de är med karm.


Fina, fina björklaserade dörrar som står och trängs med diskmaskinen… 🙂


Titta så fint målade de är.

I och med att dörrarna nu var björklaserade så gör det att vi bestämt färgsättningen i innehallen iallafall. Det kommer bli snickerier i samma färg som dörrarna och en tapet som passar till dem. Ska bara lyckas blanda till en lasyr som är likdan som den på dörrarna… men sånt är kul tycker jag! En av dörrarna blir vi tvungna att måla om på ena sidan för den är faktiskt skrikgrön. Men den dörrsidan hamnar in i skafferiet så det blir senare.

Annonser

5 comments on “Innerdörrar? Jajamän!!

 1. Maria skriver:

  Åh, grattis vilka fina dörrar! Insidan på våra pardörrar ser ut så men är tyvärr så dåligt skick att vi måste ta bort det (bla ryker en del när vi ska kitta om rytorna + att någon redan ”fixat” lite på dom…). Men det är sånt här som jag tycker är så kul när man renoverar själv och tar det allt eftersom utan att stressa, då kan man bestämma färger mm under resans gång och känna efter. De flesta jag vet som lejt bort jobb står där och tapetserar igen efter bara nåt år för att besluten gick för snabbt.

  • Sophie skriver:

   Tack! Vi är verkligen jätteglada att vi hittade dem, och så billigt också. Då brukar man inte få dem i det skicket. OCh det är som du skriver Maria: kul när man kan välja själv och inte behöver stressa. //Sophie

 2. Helene skriver:

  Vilket klipp! Ibland har man verkligen ”blocket-flyt”:-) Kanonfina dörrar!!

 3. TorpSara skriver:

  Ja, vilka drömdörrar! Och vad FINT det kommer att bli!! Jag är schuuukt avis på att du fått en så bra färgsättningshjälp!

  • Sophie skriver:

   Ha ha ha… ja finns inga bättre experter än de som tycker precis som en själv innan man ens vet om att det är så man vill ha det! //Sophie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s