Tillbyggnadens planlösning


Lite ritningar (om man nu kan kalla dem det :-)) på hur vi tänkt oss och planerat utbyggnaden. Först en ritning på hur det var byggt när vi flyttade hit. Vi fick ritningar från kommunen men de stämde inte riktigt så dessa är bara nästan rätt. Proportioner och sånt stämmer väl ganska bra tror jag.


På ett ungefär såg det ut såhär i den utbyggnad som fanns här. Den stora rektangeln längst till höger är oljetanken.

Sen en ritning där jag ritat in hur vår utbyggnad blir i jämförelse med den som fanns. Mycket mindre men inte liten. Ungefär 25 kvadrat blir vår utbyggnad och vi hoppas den kommer se bra ut mot huset när det är klart.


Det är stor skillnad tycker vi.

Slutligen en ritning på hur vi kommer bygga. Hur badrum och tvättstuga ska möbleras och inredas. I badrummet blir duschen med tre väggar och en glasdörr. På väggen mot duschen kommer vi sätta handfatet. Rakt fram från dörren placeras toalettstolen och bredvid den badkaret. I tvättstugan ska det förutom tvättmaskin, torktumlare och vask även få pats garderober till de flesta av våra kläder (dock inte de som ska hängas upp) samt elcentral, värmepump. centraldammsugare, vattenmätare och en del annan teknik. I hallen ska vi få plats med vardags- stall- och arbetskläder.


Jag vet inte om jag fått till det helt rätt här, ser ganska trångt ut i tvättstugan vilket jag inte alls tycker det är på riktigt så allt stämmer nog inte till 100%.

Kan nog hända att utbygget på dessa ritningar är lite större än vad det är på riktigt. Det är svårt med måtten när jag ritar på måfå i paint. 😀

Annonser

3 comments on “Tillbyggnadens planlösning

 1. MrsUniversum skriver:

  Det ser bra ut att enbart ha två entréer – huvudentré och groventré mot samma väderstreck. jag tror även att det blir bra att låta tillbyggnaden rå över hörn. Inget fel på tvättstugans storlek – ofta blir sådana rum aldleles för stora enligt mitt sätt att se.
  Det som jag är lite fundersam på är att man från köket ser ända bort till groventréns kläd- och skoförvaring. Ska ni ha matplats i köket? Det finns ingen dörr att stänga om köket för att få ”ro” i det ganska kvadratiska och harmoniskt måttade rummet, husets hjärta. Bortom passagen till bad, skafferi och groventré finns sko- och klädförvaring. Där brukar det bli lite huller om buller som inte alltid är så rofyllt att se.
  Spisen finns mot muren kan jag tro, var finns diskbänken?

  • Sophie skriver:

   Mrs Universum: Stort tack för dina synpunkter. Håller med om att man alldeles för ofta bygger tvättstugor, men även badrum, som är alldeles för stora. Vi tror att dte kommer bli bra med att hallen går runt hörnet så att säga. Från framsidan ser man inte groventrén så gäster väljer förhoppningsvis finingången och vi kan använda den andra. Dessutom ser det nog trevligt ut när man ser huset lite på håll med den lilla utbyggnaden som det ser ut att vara framifrån.

   Det där med dörren till köket har vi inte funderat på men du har helt rätt så vi kommer sätta en dörr där så att vi kan stänga om vi vill. Tack för rådet! I köket finns idag diskbänk och vask bredvid spisen mot muren. åt det håll som vardagsrummet är. Således har vi idag bara 50 cm bänkyta ungefär mellan spis och vask vilket är riktigt dåligt. Vi har tänkt planera om köket men inte bestämt oss ritkigt för hur ännu.

   Mamma: Ja skafferiet räcker ju ändå och vi får mer bänkyta om vi gör så, proböemet är att vi nog inte får in både kyl och frys där… vi får mäta och fundera vidare.

   Vi brukar tvätta händerna efter att vi varit på toaletten och inte under tiden vi sitter där så det gör inget att handfatet är nån meter bort… 😉 //Sophie

 2. Mamma skriver:

  Smart att ni kom på att utnyttja det stora skafferiet till kyl och frys. Det är ju stort nog ändå – avundsjuk, avundsjuk 🙂
  Men opraktiskt med handfatet så långt från toan ..men ni är ju vana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s