Kattungarna växer så det knakar…


De har hunnit bli åtta veckor och ska förhoppningsvis bara bo hos oss i 4 veckor till. Dags att leta upp nya hem åt dem snart. Det är jätteroligt att ha fem kattungar som hittar på bus hela tiden men det blir ganska påfrestande i längden… Det går till exempel åt ganska mycket kattsand och mat till dem. De är dessutom alltid som vildast vid 3-4 på morgonen och rusar runt på ovanvåningen och hänger i gardiner och klättrar på väggarna. Hallen på ovanvåningen är som ett kattparadis för väggarna är klädda med klösbräda 😉 och det finns massa ställen att gömma sig på och klättra runt i. Vi har kommit fram till att det inte är att rekommendera att ha vävtapeter och katter tillsammans… iallafall inte våra katter!


Maja visar hur man gör när man klöser på väggen… och ni ser ju att det finns andra som vet hur det går till också!

Kattungarna är födda på ovanvåningen och de har hållt sig där hela tiden ( vi hade en stopp vid trappan för dem innan) men nu börjar de bli nyfikna på vad som finns där nere… det har varit väldigt praktiskt att ha dem bara uppe och inte behöva leta runt i hela huset efter dem. Där nere finns också hunden och det gör att kattungarna inte riktigt vågar sig ner. Ella (hunden) vill inget hellre än leka med dem och står gärna och vaktar i trappan hela dagen och kattungarna är inte så sugna på den leken eftersom hon är så mycket större…

Men så ibland tar de sig ändå ut på äventyr.


Alla fem nyfikna på vad som händer där nere…


I varandras sällskap vågar de en hel del.


Så är de slutligen nere och när en vågat så kommer de andra också.

Än så länge får de mat av Signe nån gång ibland men de äter för det mesta vanlig kattmat och det märks att hon börjat tröttna på dem. Blir nog ganska skönt för henne när de klarar sig själva.

Alla kattungarna har såklart fått namn också. De två pojkarna (de gula) heter Bill och Bull. Den trefärgade flickan heter Vera, den svarta flickan (längst till höger på fotot nedan) heter Ines och den svarta med vitt (det vita syns inte på fotot men hon har vitt på tassar, mage och nos) heter Selma.


Matdags… lite skillnad mot när de var nyfödda och låg hos henne alla fem som på fotot nedan.


Alldeles nya och väldigt små…

De har ändrat färg ganska mycket för Selma som är den som är väldigt grå på fotot där de är nyfödda är idag nästan helt svart på ryggen, och Bill och Bull var väldigt lika varanda när de var nyfödda men idag har Bull vita tassar och vitt bröst medans Bill är helt gul/röd. Ines var också grå på ryggen när hon föddes men hon är idag nästan kolsvart och Vera har fått mycket mer färg och är inte så vit som innan.

Annonser
Detta inlägg postades i Gården.

5 comments on “Kattungarna växer så det knakar…

 1. Karin skriver:

  Budgettips: Det blir hysteriskt mycket billigare att strö med kutterspån i kattlådorna. Lättare att bära också. Funkar finfint att sortera som brännbart. 70-80 kr för en bal, och den räcker länge kan jag lova.

  • Sophie skriver:

   Ett bra tips som jag inte tänkt på (även om jag ju vet att min mamma har spån i kattlådan ibland…) Vi har ju spån hemma eftersom vi har hästar. Tack!! //Sophie

 2. Eija skriver:

  Men det var ett bra tips av Karin, har inte heller tänk på det och vi som ändå har hästar, tack!
  Urgulliga kattungar, men vilka marodörer de kan vara. Vågar inte tapetsera om….

 3. Mamma skriver:

  Är de inte ute och springer ännu? Blanco och Nero har upptäckt HELA stora världen, även att man blir blöt om man försöker gå på vatten i lilla dammen. Men de har en utmärkt barnvakt i Hia :). Hon har en varm svans att krypa ihop i och så bär hon tillbaks dem om de kommer för långt.

  • Sophie skriver:

   Nej ute är de inte. De har ju nyss upptäckt nedervåningen där Ella vaktar på dem konstant. Ines var ute på trappan och nosade lite igårkväll, snart ger de sig väl ut på längre utfärder. //Sophie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s