Våra fem fulaste…


Tove som har den otroligt roliga och ibland bitska bloggen Man tänker sitt skrev för ett tag sedan ett inlägg med namnet Mina fem fulaste! Där visar hon i motsats till de flesta bloggar upp det hon tycker är fulast i hennes hem. Jag tycker det är otroligt befriande att få se inte bara allt tillrättalagt och perfekt utan även det som man går och irriterar sig på eller kanske faktiskt inte ens ser längre för det har varit så så länge… Hon avslutar inlägget med frågan: Har du några fula hörn du vågar visa?

En sån utmaning kan jag ju inte motstå… problemet är väl mest att vi inte har så många fula hörn. Det är mest fult allting 😀 Men om jag ska ranka de fem fulaste sakerna med vårt hus just nu (och då har vi ju redan rivit utbygget som annars helt klart hamnat på nummer 1 och tagit bort tapeterna i hallen som definitivt kvalat in som nummer 2) så blir det så här:

På 5:e plats: Taket i Arbetsrummet.

Det som hänt är att ett element på ovanvåningen gick sönder och läckte så färgen har släppt. Det var många år sedan det hände och det är torrt sem länge men flagorna i taket hänger kvar. Själva papptaket är dock helt och det är ”bara” färgen som behöver skrapas ner…något positivt i eländet.

På 4:e plats: Tapetseringen i vårt sovrum.

JA det är två olika sorters tapeter uppsatta varannan våd. Dessutom är medaljongtapeten satt upp och ner och de sitter snett och vint! Det ena är en rosa strukturtapet och den andra en vit/beige medaljongtapet med sidenskimmer i. Jag vet inte hur de har tänkt men har funderat ut ett par scenarion.
1: De tyckte att de var tvungna att tapetsera om men var för snåla för att köpa nya tapeter och tog istället rester av två de hade hemma och satte upp.
2: De kunde inte komma överens om vilken de skulle ha så de tog hälften av var.
3: De tyckte att det var snyggt och coolt.
4: Den som tapetserade var blind.

På 3:e plats: Listerna på köksskåpen.

De är inte snygga hur man än försöker. De blev visserligen mindre utmärkande när vi rensade bort allt annat plotter i köket men de är fortfarande anskrämliga…knopparna ligger inte långt efter!

På 2:a plats: Badrummet.

Och då är det ändå efter att vi har ”piffat” till det lite… det kan inte hjälpas, jag tycker inte om det. Det är så smaklöst och fult så jag vet inte vad.

På 1:a plats: Utsidan av huset…ALLT!

Det går liksom inte att peka ut en viss detalj eller ett specifikt hörn för precis allt är fult och i dåligt skick som det är just nu. Jag skulle inte ens tyckt att det varit fint om det varit välskött!

Så mina fem fulaste hörn är rätt stora grejer men å andra sidan vet jag ju att de kommer bli fina när de är klara, jag får väl leva på det så länge! 😀

Annonser

9 comments on “Våra fem fulaste…

 1. TorpSara skriver:

  Sovrumstapeterna ger i allafall mig ett gott skratt varje gång! Men funkar det så för dig med, att du vaknar med ett leende på läpparna?

  Jag är ledsen att jag inte hade en blogg och en sån här utmaning innan vi gjorde köket och sovrummet. Jag hade givit dig en tuff match. 😀

 2. Eija skriver:

  Sååå skönt att se att andra också har sina skämshörnor….vi har gott om de hörnorna vi med, om det kan vara till någon tröst. De kommer ni inte att få se i några inlägg, möjligen före eller efter då. Men ni kämpar på bra och det är ju slutresultatet som räknas, eller hur?

 3. Helene skriver:

  Vi känner helt klart att vi kommer följa upp denna trend i vår blogg. Vi har mycket fult kvar, trots att vi åtgärdat en del:-) Detta var verkligen ett roligt blogginlägg, vi har fnissat gott åt era sovrumstapeter.

 4. Ella skriver:

  Jag tycker att det är jätteroligt att se hur fint ni får det & blir inprirerad av vilken fart ni har, men jag tycker inte om att det visas upp hur ”vidrigt” det är innan, hela tiden. Det är ju någon som gjort detta ”vidriga” och någon som kanske växt upp i detta och jag tycker man ska försöka vara lite försiktig med att döma.

 5. Sophie skriver:

  Ella: Jag vet inte om jag visar upp det som är vidrigast men detta är det som JAG tycker är fulast i vårt hem. Att det sen är andra som har gjort det så är det ju. Men det är fortfarande bara min åsikt och att jag inte har samma smak som den som rådde på 60-70-talet är väl egentligen inte så konstigt. Det är klart at de tyckte att det var fint när de gjorde det men det ändrar ju inte min åsikt. Jag tycker inte att jag dömer när jag visar vad jag inte gillar. Vi har sålt två hus innan och det är klart att jag tycker det är trist när de gör om det vi tyckte var fint men det är ju deras hus nu och inget som jag egentligen kan ha några åsikter om, samma gäller för vårt hus. //Sophie

 6. Helene skriver:

  Ella, vi brukar faktiskt diskutera just det där hemma hos oss. Vårt hus är renoverat åtminstone en gång för varje ny ägare (vi är nr 6 på ett hus som bara är 75 år…). Alla har ju tänkt och funderat och gjort sitt bästa liksom. Ibland känns det lite grymt att bara riva allt… Tyvärr lyckades de sista ägarna med en hel del dumheter under de 5år de ägde huset som att tex röka inomhus, köpa dålig vedpanna som rökfyllde huset med jämna mellanrum och laga fönster med silikon… Detta gör att vi behöver riva ner alla tidigare tapetlager då det är enda riktigt bra sättet att bli av med otrevlig lukt. Det är synd för i och med det försvinner hela husets renoveringshistoria.

 7. MrsUniversum skriver:

  Åsikter om ytskikt är som baken – delad. Det är mode i detta. Om 30 år är det vi målar och tapetserar omodernt, om inte förr 🙂

  Men det som är vidrigt det tycker jag är då man går in i stommen och byter ut gamla bra material till något som försämrar hållfastheten, något som i längden förstör både det gamla och nya. Stommen ser man sällan, därför reagerar inte många på det utan ser bara de utbytbara tapeterna!

  • Sophie skriver:

   Håller med dig. Mode har alltid förändrats men det är de större ingreppen som verkligen förvanskar och förstör. Tapeter kan man enkelt byta men en timmerstomme som blivit inplastad och tilläggsisolerad och kanske rötskadad är svårare att återställa. //Sophie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s