Fönsterhantverkare.


Förra veckan åkte vi så ut och besökte det snickeri som Mats kände till och som vi trodde skulle kunna hjälpa oss med våra fönsterkarmar. Snickaren var mycket trevlig men hade inte alls möjlighet att göra sådana karmar som vi vill ha. Det var massor av detaljer som skulle blivit annorlunda. Han hade till exempel ingen vettig profil till mittposterna eller korsposterna och det hade blivit en alldeles för modern profil. Eftersom vi även behöver bågar och karmar till utbygget frågade vi om det och han kunde göra bågar men bara med helt slät spröjs på insidan och det var inte snyggt. Det kändes jättetråkigt när vi åkte därifrån för vi visste inte var vi skulle vända oss istället och skulle vi beställt karmar därifrån hade vi fått såna som sett ut som de maskintillverkade man köper hos vilken fösntertillverkare som helst och det var ju det vi ville undvika denna gången.

Jag ringde snickaren som jag blev tipsad om via ByggaHus istället och han ville gärna hjälpa oss. Han drev sitt snickeri på kvällar och helger nu så han behövde tid på sig men vi behöver ju inte fönstren förrän tidigast till våren iallafall så det gör inte oss någonting. Vi bestämde att han skulle komma hit och titta på våra bågar och i tisdags kom han. Han var mycket trevlig och verkade väldigt kunnig och insatt i hur det skulle se ut. Han förstod direkt vad vi menade när vi diskuterade olika detaljer. Det känns verkligen jättebra och vi ska få en offert av honom i veckan. Han sa i och för sig vad det skulle kosta redan när han var här så det vet vi men han ville ändå skicka en offert så vi visste var vi hade varandra och inget blev oklart. Mycket seriös och rejäl.

Vi har funderat fram och tillbaka över hur vi ska göra med fösntren till utbygget ett tag och jag har äntligen släppt det där att spröjsen på fönstren måste se ut som de på dörren. Det blev mycket lättare att hitta fina fönster som redan fanns när det inte var ett krav från mig längre… 😀 Så nu har vi hittat 6 gamla bågar från en veranda som vi tror kommer passa utmärkt. De är från sent 1800-tal och i fint skick, Vi ska titta på dem nu i veckan. Jag tycker verkligen att de är vackra och jag tror de kommer passa utmärkt. Skulle vi inte gilla dem tillsammans med dörren får vi väl byta den då. Mats hade lite svårt för dem först för han tyckte de var ör mycket glasveranda över dem (vi har tittat på dem i några veckor på Blocket) men sen ändrade han sig också. Nu hoppas vi bara att de är så fina som de ser ut så att vi kan köpa dem. Gör vi det ska jag köra med dem till snickaren nästa vecka och sen ska han tillverka karmar och innanfönster.

Snickaren kommer att ta 2500 kr per karm inklusive inpassning av alla de separata bågarna med innanfönster och infräsning för gångjärn. För fönstren till utbygget blir det ungefär 2000 kr per fönster för karm och innanfönsterbåge samt inpassning och gångjärnsinfräsning, det blir billigare eftersom det bara är en karm utan mittpost elelr nåt sånt. Bara en enkel karm med fyra delar. De innebågar som vi behöver få tillverkade kommer kosta ca 500 kr styck. Det är ett jättebra pris tycker vi så vi är verkligen nöjda. Det ska bli så roligt att se hur det blir. Vi kommer få fönstren till utbygget först och skulle det vara någon detalj vi inte är nöjda med på dem kan vi få det ändrat innan han gör de andra så det är verkligen bra.

Nu gäller det bara att vi får tag i de här verandabågarna också så vi kan bocka av det på vår ”att köpa” lista…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s