Utbygget försvinner mer och mer.


Ett tag sedan jag uppdaterade men vi har haft lite annat att göra! Bli av med ett monsterutbygge till exempel 😀 För nu är faktiskt allt borta. Vi har rivit ner alla väggar och containern är hämtad. Bara betongplattan blev kvar.


Bara en massa betong.

Även om vi blev fördröjda av att rivningslovet tog sån tid så har vi nu faktiskt hämtat upp en hel del av det genom att rivningen gått väldigt fort. Kanske har Mats inte fel ändå när han lovar att vi ska ha badrum och tvättstuga innan jul 😉 Trevligt är det iallafall att äntligen vara av med åbäket. Utsikten från köksfönstret är inte längre bara en brun vägg utan nu en fin hage med våra hästar i. Betydligt trevligare tycker jag. I och med att vi rev utbygget åkte även altanen, den var inte så värst mycket att ha för även den var målad med plastfärg och ganska rutten och det blev genast ljusare i köket när den försvann. Altandörren är igenskruvad så ingen ska råka trilla ut av misstag. När vi rev bortersta väggen på altanen hittade vi hyresgäster. Eller ja det bodde inga kvar men de har kämpat på rätt bra med sitt bo en gång i tiden.


Både fåglar och möss har bott i väggen.

För att kunna riva hela utbyggnaden och även kunna börja på den nya tillbyggnaden så var vi tvungna att få bort pannan. Alltså monterade vi bort den och då försvann även värmen och varmvattnet. Inte hållbart i längden att leva utan varmvatten så vi fick upp en provisorisk varmvattenberedare som nu sitter på väggen. Värme klarar vi oss än så länge utan fast det börjar bli lite ruggigt nu. Vi får klara oss på byggfläktar sen ett tag tills nya värmen är installerad.

Vi befinner oss just nu i den allra värsta delen av renoverandet. När man bara rivit ner och har massa kvar och allt ser mycket värre ut än när man började men ärligt tycker jag nog ändå att vårt hus ser bättre ut nu när vi avlägsnat cancersvulsten som någon skrev. 😀


Titta själva! Nu har ju huset proportioner igen… även om det är en något speciell väggbeklädnad på baksidan för tillfället.

Det är så skönt att vara av med rivningen. Bara plattan ska bort också… men det blir inte manuellt utan maskinellt! 😉

Annonser

3 comments on “Utbygget försvinner mer och mer.

  1. Anna skriver:

    Hej! Jag var en lång tid anonym och följde er även på Ekenäs Gård. Vi kom för två år sedan till Sverige (från Holland) och det är verkligen jättekul att läsa om hur ni har känslan för det gamla. Lycka till med allt! hälsningar, Anna

  2. Daniel skriver:

    Håller med om att det är jobbigt när man bara river och river, men som tur är så börjar man så småningom bygga upp allt igen! Ser fram emot förändringarna!

  3. Mamma skriver:

    Vilken gullig och ovanligt rar rosa blomma du har i trädgården 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s